Των σατύρων και των αγίων Πέτρος Μ. Μαριδάκης

ISBN:

Published: December 2002

Paperback

176 pages


Description

Των σατύρων και των αγίων  by  Πέτρος Μ. Μαριδάκης

Των σατύρων και των αγίων by Πέτρος Μ. Μαριδάκης
December 2002 | Paperback | PDF, EPUB, FB2, DjVu, AUDIO, mp3, ZIP | 176 pages | ISBN: | 7.48 Mb

Η ζωή ενός τρελού σ’ ένα χωριό της Κρήτης πριν και μετά το Β’ Παγκόσμιο πόλεμο. Οι συμπεριφορές και τα πάθη του . . . η προσπάθεια να εξομοιωθεί με το κοινωνικό σύνολο και να ενταχθεί σ’ αυτό γίνεται αιτία απροσδόκητων κωμικών επεισοδίων. Από τηνMoreΗ ζωή ενός τρελού σ’ ένα χωριό της Κρήτης πριν και μετά το Β’ Παγκόσμιο πόλεμο. Οι συμπεριφορές και τα πάθη του .

. . η προσπάθεια να εξομοιωθεί με το κοινωνικό σύνολο και να ενταχθεί σ’ αυτό γίνεται αιτία απροσδόκητων κωμικών επεισοδίων. Από την άλλη μεριά η συμπεριφορά των χωρικών καθρεφτίζει και χαρακτηρίζει τη μικρή κοινωνία τους. Ένας αντιήρωας που σηκώνει τ’ απωθημένα και τ’ ανομολόγητα πάθη του καθ’ ενός παρ’ όλο που και δωρεάν τους υπηρετεί στις δουλειές τους και τους διασκεδάζει, άσχετα αν πολλές φορές άθελά του κι ασυνείδητα κυκλοφορεί αδιάντροπα γυμνός σαν σάτυρος.

Ο πιο ασήμαντος του χωριού γίνεται έτσι το επίκεντρο ανδρών, γυναικών και παιδιών για τις διάφορες φανερές και κρυφές ανάγκες τους κρατώντας σε αναστάτωση συχνά το χωριό. Αυτοσχέδιες σκηνές στις γιορτές και τα πανηγύρια με υποβολείς τα ζιζάνια του χωριού και θεατές τους χωρικούς και κάθε περιστατικό, στηνότανε το πιο πρωτόγονο θέατρο. Κάπου λέει ο Νικ. Καζαντζάκης πως κάθε χωριό είχε τον τρελό του κι αν δεν είχε φρόντιζε να βρει κάποιον που είχε τα. . . προσόντα για να τον χρίσει. Φαίνεται πως εδώ υπήρχε μια βαθύτερη ανάγκη. . . Ένα βιβλίο πρωτότυπο με εντάσεις, συγκινήσεις και πολύ γέλιοEnter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Των σατύρων και των αγίων":


art-leather.eu

©2012-2015 | DMCA | Contact us